Resultaten duurzaam ondernemen gepresenteerd

Stichting Duurzaam Ondernemen Nieuwkoop (DON) en Grontmij presenteerden recentelijk de belangrijkste resultaten van het Duurzaamheidsprogramma tijdens een seminar. Ongeveer 40 bedrijven uit Nieuwkoop waren aanwezig bij het seminar, dat volgens Grontmij een belangrijke stap voor duurzaam ondernemen in Nieuwkoop is.

Het bestuur van DON en Grontmij presenteerden de resultaten van 1 jaar duurzaam ondernemen. Soil & More International, Triple Solar, Kromwijk Elektrotechniek, Optivolt en Bureau PRO 10 gaven presentaties over concrete kansen en technieken waar bedrijven in Nieuwkoop direct gebruik van kunnen maken; volgens Grontmij een mooi voorbeeld van co-creatie.  

Masterclasses
Tijdens de afsluitende discussie is besloten om door middel van DON-masterclasses rond een bepaald thema te komen tot nieuwe duurzame projecten. Als centrale thema’s werden onder andere collectieve zonne-energie, afvalrecycling en invulling geven aan social return genoemd.  

Ten slotte gaf wethouder Vengina van Nieuwkoop aan dat de resultaten van DON boven verwachting zijn. Volgens hem komt dat door de drive en energie van de initiatiefnemers. De gemeente zal het initiatief ook in het vervolg steunen.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Grontmij Nederland B.V.