Introductie duale warmtepomp voor duurzame projecten

Alpha-InnoTec introduceert de LWD, een  lucht/water warmtepomp voor verwarming en warmtapwater. Volgens Alpha-Innotec laten toetsingsresultaten van het KIWA zien dat efficiënte verwarming en warmtapbereiding zonder bronboring door de LWD mogelijk is, met een jaarrendement tot 5,43 voor verwarming en 2,10 voor warmtapwaterbereiding.

De duale lucht/water warmtepompopstelling bestaat uit twee compacte componenten: een buiten opgestelde fluisterstille lucht/water warmtepomp LWD en een binnen opgestelde Hydrauliktower HTD. Alpha-Innotec noemt het product de ideale oplossing zonder bronboring voor duurzame nieuwbouw- en renovatieprojecten.

Belangrijkste voordelen
De belangrijkste voordelen van het product zijn de EPC-reductie, het jaarrendement voor verwarming (5,43) en warm tapwater (2,10). Daarnaast vertelt Alpha-Innotec dat dit de eerste lucht/water warmtepomp is met een gelijkwaardigheidsverklaring voor warmtapwaterbereiding.

Gelijkwaardigheidsverklaringen
Onafhankelijke testorganisatie KIWA gaf recent drie gelijkwaardigheidsverklaringen af waarin de toetsingsresultaten zijn opgenomen. De resultaten zijn in te zien op de website van Nathan.

Deel dit artikel

permalink