Lager geluidsniveau voordeel van gezoneerde ventilatie

Brink Climate Systems introduceert een vernieuwd 2-zone vraagsturingssysteem met laag geluidsniveau en verbeterde energieprestaties. Het nieuwe systeem is leverbaar vanaf 1 januari 2014.

Brink Climate Systems levert voor haar ventilatietoestellen met warmteterugwinning het 2-zone vraagsturingssysteem. De toevoerlucht naar de woning wordt daarbij met een 3-wegklep verdeeld tussen de woon- en slaapzone. De mate van ventilatie kan met een klok of met CO2-binnenklimaatsensoren geregeld worden. Zo kan de woonkamer overdag meer ventilatie krijgen dan de slaapkamers en ’s nachts andersom.

Lager geluidsniveau
Het geluidsniveau van de gezoneerde ventilatie van Brink ligt in de praktijk aanzienlijk lager dan bij andere ventilatiesystemen, zo blijkt uit het EOS (Energie Onderzoek Subsidie) DEMO subsidietraject van de overheid. Dit komt doordat bij een 2-zone vraagsturingssysteem een lagere luchtvolumestroom toereikend is.

Verkoopprijs verlaagd
Naast de verbeteringen in het vraagsturingssysteem is de verkoopprijs verlaagd. Volgens Brink Climate Systems is het mogelijk om het product tegen een lagere prijs aan te bieden, door gebruik te maken van een 3-wegklep in plaats van twee afzonderlijke kleppen en het laten vervallen van de regelkast. 

Luchtkwaliteit
Uit het EOS DEMO subsidietraject blijkt dat het systeem hoog scoort op luchtkwaliteit. Dit is gemiddeld 600-700 PPM, dat de kwaliteit van buitenlucht benadert (400 PPM), terwijl de grenswaarde in het Bouwbesluit 1200 PPM is. Het 2-zone vraagsturingssysteem kan tevens rechtstreeks in de gangbare EPC-softwareprogramma’s worden ingevoerd.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Brink Climate Systems