Minister Kamp bezoekt wijk met slim energienet

Minister Henk Kamp van Economische Zaken brengt vandaag, maandag 17 juni 2013, een bezoek aan bewoners van de Groningse wijk Hoogkerk en de Thomsonstraat.  Bewoners laten zien hoe ze geld besparen door moderne technieken toe te passen en dagelijks het energiegebruik in de gaten te houden.

In 2010 startte de wijk Hoogwerk met het zogenaamde Power Matching City-project. Dit is een slim energienet waarbij energieopwekking en –gebruik op elkaar worden afgestemd. Het Power Matching City-project gaat op dit moment de tweede fase in.

Tweede fase
In de tweede fase wordt de techniek beter afgestemd op de wensen van de bewoners. Zij krijgen de mogelijkheid om continu hun energieverbruik af te lezen.

Naast een bezoek aan de bewoners krijgt Minister Kamp een rondleiding bij een aantal toonaangevende bedrijven in de regio Eemsdelta. Zo geeft Aldel een rondleiding door de aluminiumsmelterij en is bij Wagenborg Stevedoring te zien hoe platformen om windmolens op zee te bouwen worden verscheept. De werkbezoeken en gesprekken staan in het teken van de economische perspectieven voor de Eemsdelta.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Links