Nieuwe kozijnen voldoen ruim aan energie-eisen Bouwbesluit

Deceuninck past de Linktrusion-technologie toe op de Zendow#neo Royal-kozijnen. De kozijnen zijn energiezuinig, duurzaam en rondom uni- of bicolour gecoat verkrijgbaar. Ze voldoen ruim aan de per 1 maart aangescherpte energie-eisen die binnen het Bouwbesluit van kracht zijn.

Woonlasten bestaan volgens Deceuninck de komende jaren voor een steeds groter deel uit energiekosten. De keuze voor energiezuinige materialen wordt belangrijker, en om die reden heeft de organisatie de Deceuninck Zendow#neo ramen en kozijnen-serie voorzien van de Linktrusion-technologie.

Superieure isolatie
Deceuninck noemt de Linktrusion-technologie een uniek productieproces, waarbij nieuwe en traditionele materialen gecombineerd worden met innovatieve elementen en beproefde technieken, die voor superieure isolatie zorgen. Hierbij wordt niet langer gebruikgemaakt van de gebruikelijke gegalvaniseerde versterkingen binnen de profielen, maar voorziet zowel kader als vleugel van een energieperformante versterking.

Met de online energiecalculator op de website van Deceuninck kan men zelf in een handomdraai uitrekenen hoeveel wordt bespaard met de kozijnen, ramen en deuren van de organisatie.

Standaard en premium
Bij de Zendow#neo standaard reeks bestaat de kern zowel uit schuim dat gerecyceld kunststof bevat als staaldraad. Bij de Deceuninck Zendow#neo premium-serie wordt enerzijds gebruik gemaakt van een thermische versterking in het kaderprofiel en anderzijds van continue glasvezels in het zes-kamer-vleugelprofiel (82 mm). De resultaten zijn sterk geoptimaliseerde thermische prestaties.

Omniral
Deceuninck introduceert tevens het kleurconcept Omniral, voor integraal rondom gekleurde kozijnen. Met de geavanceerde online kleurensimulator op de website van Deceuninck kan men een realistische simulatie van de kleur van de toekomstige ramen weergeven. Voor nieuwbouw kan men kiezen uit een aantal woningtypes, voor renovatie kan een afbeelding van de bestaande woning worden geüpload.

Nieuwe partner Kennisplatform Duurzaam Gebouwd
Deceuninck trad recentelijk toe als nieuwe partner van Kennisplatform Duurzaam Gebouwd. Op de partner-pagina van Deceuninck vindt u meer informatie over de (duurzame) ambities van de onderneming.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Deceuninck