Initiatief voor schone zonnestroom non-profitorganisaties

Het initiatief ‘Doneerdezon’ van zonnepanelenbedrijf Zonline en duurzaamheidsversneller Urgenda moet schone zonnestroom voor scholen, verenigingen en non-profitorganisaties haalbaar maken. Het nieuwe platform moet veilig en transparant geld inzamelen voor zonnepanelen op daken van non-profitorganisaties.

De recent gelanceerde website van Doneerdezon is het vervolg op WijWillenZon, een succesvol initiatief van Urgenda. Directeur Marjan Minnesma: “Urgenda heeft met de actie Wij Willen Zon in 2011 de markt wakker geschud, zodat veel meer huishoudens eigen zonnepanelen konden aanschaffen.” Volgens Marjan kunnen mensen via het nieuwe initiatief Doneerdezon gemakkelijk stukjes zonnestroom aan hun school, goede doel of sportclub.

Non-profitorganisaties die zich via de website aanmelden mogen kiezen uit drie ontwerpen op maat voor zonnepanelen op eigen dak. Daarna kunnen de organisaties via de actiepagina en op Twitter, via de hashtag #doneerdezon, vragen om een ‘stukje zon’ te doneren.

Deelnemer
Een van de organisaties die zich voor de actie inschreef is De Neptunus basisschool in IJburg. De school vertelt over de beweegredenen: “Bij onze school staat natuur en techniek centraal. Zonnestroom van ons eigen dak draagt zichtbaar bij aan bewustwording over ons energiegebruik. Zo willen wij samen met onze leerlingen, hun ouders en de buurtbewoners een concrete duurzame bijdrage leveren. En als onze zonnepanelen eenmaal liggen, blijven we nog tientallen jaren geld besparen.”

Aanmelden
Organisaties die zich willen inschrijven voor de actie Doneerdezon, kunnen dat doen via de website van het initiatief, waar tevens meer informatie te vinden is over de actie.

Deel dit artikel

permalink