Masterclass over de wereld van zonnepanelen

20 juni 2013

Een reeks van vijf masterclasses moeten de stand van zaken in de wereld van zonnepanelen helder maken. De masterclasses worden georganiseerd door het Expertisecentrum Duurzame Innovatie van Avans Hogeschool, samen met projectpartners van het RAAK MKB project ‘Spectrale Conversie Folies’. Binnenkort vindt de derde masterclass uit de reeks plaats.

De derde masterclass heet ‘Het vangen van de zon!’ en vindt op 20 juni aanstaande plaats, met als centrale onderwerp ‘Smart Energy’. Tijdens de masterclass wordt ingegaan op specifieke kenmerken van energiesystemen in relatie tot zonnepanelen, op het niveau van een solar boot, huis en elektriciteitssysteem.

Jan Rotmans is aanwezig als gastspreker tijdens de masterclass en presenteert over de uiteenlopende transitieprocessen die zich in Nederland afspelen. Het volledige programma is als volgt:

Programma

13.30 uur - Ontvangst met koffie en thee

14.00 uur - Start: introductie door Willem den Ouden, managing director Expertisecentrum Duurzame Innovatie

15.30 uur - Masterclass 'Het vangen van de zon'

14.10 uur - Prijsuitreiking aan winnaar 'Beste Duurzame Idee voor Avans'

14.15 uur - Presentatie 'in het oog van de orkaan' door Jan Rotmans

15.15 uur - Pauze

17.00 uur - Afsluiting met een netwerkborrel

Data
De andere Masterclasses zullen plaatsvinden op 10 oktober en 21 november 2013. De Masterclasses worden gegeven op de locatie van Avans Hogeschool Breda, aan de Hogeschoollaan 1. Het Avans Duurzaamheidscafé en de Masterclasses zijn voor iedereen toegankelijk.

Aanmelden
Deelnemen aan de masterclass is kosteloos. Aanmelden voor de Masterclass en het Duurzaamheidscafé van 20 juni 2013 is mogelijk via de projectwebsite van SCF Solar.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Links