Spits afgebeten bij Congres Circulaire Economie

Het Congres Circulaire Economie werd vanochtend geopend door dagvoorzitter Pernilla La Lau en is inmiddels in volle gang. Naar verwachting zijn er ongeveer vijfhonderd deelnemers aanwezig op het congres, waar de economie van morgen de gehele dag centraal staat.

Anne-Marie Rakhorst, CEO van Search, beet het spits af met de eerste presentatie van de dag en sprak over het toepassen van leegstaand vastgoed als grondstoffenfabriek.

Rakhorst ging onder andere in op trends met betrekking tot verduurzaming, het concept Turntoo en de vraagstukken bij leegstand, renovatie en transformatie.

Turntoo
Rakhorst vertelt enthousiast over Turntoo, het concept van Thomas Rau. In de visie van Turntoo blijft de producent eigenaar van het materiaal dat hij levert. Het concept is van groot belang bij de transitie naar een circulaire economie: de voordelen van het terugwinnen van materialen aan het einde van de gebruiksduur zijn volgens Rakhorst evident.

Meer inspiratie
Deelnemers worden vandaag verder geïnspireerd door presentaties van onder andere Bert Lieverse, directeur van VMRG en Alexander Collot d’Escury, directeur van Desso. Verder staan er diverse interessante workshops gepland en kan men uitkijken naar de uitreiking van het BREEAM-NL Sloop certificaat.

Deel dit artikel

permalink