‘Winst voor alles en iedereen door energieconvenant’

Strukton heeft het Energie Convenant Utrecht (ECU) ondertekend. Met de ondertekening geeft de organisatie aan zijn CO2-uitstoot in 2020 met vijftien procent te willen reduceren. Daarnaast wordt jaarlijks de voortgang gerapporteerd aan de gemeente Utrecht.

ECU richt zich op grote kantoren en scholen en is het vierde convenant dat Utrecht met een branche sluit. Eerder zijn er convenanten gesloten met de Utrechtse Hospitality, de evenementensector en het kantorenpark Rijnsweerd.  

Geert Hoek, directeur Strukton Worksphere en Strukton Bouw, vertelt over het convenant: “Strukton deelt de ambitie van de gemeent Utrecht om een forse CO2-reductie te bewerkstellingen en wil een maatschappelijke bijdrage leveren.” Hoek meldt dat deze overtuiging inherent is aan het businessmodel, omdat de organisatie zijn klanten helpt met energiebesparing.

Hoek: “We zijn ervan overtuigd dat we onze klanten het beste kunnen helpen als we zelf ook aan CO2-reductie doen. Daarmee bereiken we winst voor alles en iedereen. Met de gemeente en andere koplopers kunnen we aan de slag om zo onze gezamenlijke doelen te bereiken.”

Maatregelen
Er worden verschillende maatregelen genomen om de doelstelling te bereiken. Zo koopt Strukton groene stroom in voor zijn kantoren en worden lease regelingen aangepast. Daarnaast wordt spoorballastmateriaal gerecycled in beton en volledig gerecycled asfalt toegepast.

Foto: (vlnr) Wim Kuus, directeur Bedrijfsvoering van de HU, rechts Geert Hoek, directeur Strukton Worksphere en Strukton Bouw.

Foto door: Saarshot fotografie

Deel dit artikel

permalink