Bundeling krachten voor gevelisolatiesysteem

Sto Isoned introduceert een prefab gevelisolatiesysteem dat StoTherm Wood combineert met de Sto steenstrip. De innovatie is door Elastolith ontwikkeld en wordt door Sto Isoned op de markt gebracht.

Het geprefabriceerde systeem is specifiek geschikt voor houtskeletbouw en moet voldoen aan de vraag naar prefab oplossingen. Volgens Sto Isoned sluiten de organisaties aan op de renovatiebehoefte van de huidige markt, waarin een belangrijke rol is weggelegd voor het energetisch en esthetisch verbeteren van de bestaande woningvoorraad.

Ontwikkeling
Eric Wielens, CEO van Elastolith, vertelt over de ontwikkeling: “Wij ontwikkelden dit systeem in nauwe samenwerking met de houtskeletbouw-industrie om zo een snel te construeren gevel met het uiterlijk van een Nederlandse baksteen te realiseren.” Volgens Wielens heeft het product zich inmiddels in verschillende grootschalige projecten succesvol bewezen: “Het is duurzaam en het detail bepaalt de kwaliteit.”

Ook Rob de Jong van Sto Isoned is tevreden over de innovatie en de samenwerking: “Dankzij de samenwerking beschikt Sto nu over een systeem dat 100 procent aansluit op de Nederlandse vraag naar prefab fabricage en snel bouwen. Daarmee dekken we een voor Sto Isoned nieuw marktsegment af.”

 

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Sto Isoned bv