App berekent potentiële energiebesparing verlichting

Total Energy Solutions (TES) lanceert een app  voor duurzame ondernemers, die dienst doet als een energiebesparingscalculator voor verlichting. De applicatie is gratis te downloaden voor zowel iOS als Android.

De app is ontwikkeld door TES, voor bedrijven die snel en eenvoudig willen uitrekenen of het verstandig is om de bestaande conventionele verlichting te vervangen. Ondernemers vullen in de app onder andere het aantal armaturen, lampen per armatuur en het aantal uren per dag dat de verlichting aanstaat, waarna de app een vergelijking laat zien tussen conventionele lampen en elektronisch VSA en T5-lampen. Vervolgens kan de ondernemer ervoor kiezen om energiebesparende maatregelen te treffen.

Testopstelling
Vanuit de app is het mogelijk om de diensten van Total Energy Solutions in te schakelen. De organisatie vertelt dat er een testopstelling op locatie wordt uitgevoerd, waarbij de lichtopbrengst en het energieverbruik van de bestaande verlichting en de nieuwe verlichting wordt vergeleken, om de beoogde energiebesparing en lichtopbrengst te bewijzen. Na vaststelling hiervan maakt TES een verlichtingsadvies op maat.

De energiebesparingscalculator-app is gratis te downloaden voor iOS (iPhone, iPad, iPod Touch) en Android.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Links