Lambdawaarde hardschuim-isolatie verder teruggedrongen

Kingspan Insulation heeft de lambdawaarde van Kooltherm hardschuim-isolatie verder teruggedrongen, van 0,021 naar 0,020. De organisatie omschrijft het vernieuwde Kooltherm als slanker en slimmer, dankzij de verbetering.

De Kooltherm K8 Spouwplaat is door de combinatie van slankheid en hoge isolatiewaarde in het bijzonder geschikt als spouwisolatie. Bij bouw of renovatie waar smallere constructies gemoeid zijn worden dezelfde Rc-waardes behaald als bij bredere constructies met dikkere isolatiematerialen. Kingspan Insulation vertelt dat bouwers bij een dikte van 117 mm een Rc-waarde van 6,0 m²·K/W kunnen behalen.

DUBOkeur en brandklasse
Verder heeft Kooltherm K8 een DUBOkeur en is de brandklasse Euroklasse BS1d0 in applicatie. Ten slotte is de spouwisolatie makkelijk te verwerken en vertelt de organisatie dat er geen kans is op verzakken.

Hardschuim isolatieplaten
Kingspan Insulation produceert en verkoopt PIR en Resol hardschuim isolatieplaten voor de woning- en utiliteitsbouw en overige industriële toepassingen. Deze vinden afname in heel Europa onder de merknamen Kooltherm, Therma, iSoEasy en Selthaan.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Links