Gratis adviestool voor grootschalige renovatie

De adviestool ‘Renoveren A+’ moet grootschalige renovatie met hoge energieambities mogelijk maken. De gratis internetapplicatie laat zien welke maatregelen nodig zijn en maakt kosten, financieringsmogelijkheden en consequenties voor de bedrijfsvoering inzichtelijk.

De provincie Noord-Brabant, Essent, Cauberg-Huygen Raadgevende Ingenieurs en Saint-Gobain zijn initiatiefnemers van de adviestool. Renda, kennisplatform bestaande bouw geeft de applicatie uit. De gratis tool moet laten zien dat renoveren naar een A+ of A-label vaak binnen handbereik ligt en huurders overtuigen van de haalbaarheid.

Oplossingsrichtlijnen en maatregelen
Op basis van bestaande uitgangsposities geeft Renoveren A+ oplossingsrichtlijnen en maatregelen om een bepaalde energieambitie te behalen, waarbij het beperken van de energievraag een van de belangrijkste uitgangspunten is. Naast de resultaten voor de jaarlijkse energiebesparing worden daarnaast financieringsmogelijkheden en aandachtspunten op bouwkundig, installatietechnisch en bouwfysisch vlak gegeven.

Afwijkende keuzes
Gebruikers kunnen afwijkende keuzes maken, waarbij men kan bekijken wat hiervan de gevolgen zijn. Zo ondervindt men bijvoorbeeld wat het gevolg is van het minder of niet isoleren van een bepaald constructieonderdeel (gevel, dak, vloer) op het te behalen energielabel. Geïnteresseerden vinden de gratis energietool op de website van renda.

Deel dit artikel

permalink