Oproep voor ‘Nul-op-de-meter’-projecten

Energiesprong is op korte termijn op zoek naar nieuwbouw woningprojecten waarbij het betrokken bouwconsortium de eigenaar van de woning contractueel minimaal nul-op-de-meter garandeert. Deze oproep, onder de naam ‘Nul-op-de-meter prestatiecontracten’ loopt tot 30 september 2013 voor woningen, die uiterlijk 15 januari 2014 worden opgeleverd. 

Vanuit het ministerie van Buitenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties wordt maximaal 10.000 euro per woning aangeboden als financiële ondersteuning. Het doel van Energiesprong met deze oproep is om de totstandkoming van garantiecontracten aan te jagen op nul-op-de-meter-niveau. De verwachting is dat dit steeds belangrijker gaat worden omdat eigenaren het geld van de energierekening op andere manieren willen benutten. Hierbij heeft men de garantie nodig dat dit geld ook daadwerkelijk beschikbaar is.

Garanties
Er is nog vrijwel geen ervaring met het contractueel vastleggen van garanties. Hoe ga je om met gebruik, hoe ga je om met klimaat, hoe is de garantie acceptabel voor klanten, hoe monitor je energiegebruik, dat zijn vragen die beantwoord moeten worden in de projecten van deze oproep. De kennis uit de projecten wordt door Energiesprong breder gedeeld.

Oproep
De oproep startte op 1 juli en loopt tot 30 september 2013. Energiesprong meldt dat er ruimte is voor tien inzendingen, waarbij per project een maximum van vijf woningen wordt aangehouden. Per woning is er een bedrag van maximaal 10.000 euro beschikbaar. Vereiste is dat er minstens achttien maanden wordt gemonitord op de prestatie en dat er kennisdeling plaatsvindt.  

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Energiesprong | Platform31