Kansen van grensoverschrijdend bouwen in het vizier

3 oktober 2013

De jaarlijkse Architectuurdag wordt op donderdag 3 oktober 2013 in het MAS in Antwerpen gehouden, met als centrale thema 'Grensoverschrijdend bouwen'. Het is de eerste keer dat de dag wordt georganiseerd voor de landen Nederland, België en Luxemburg gezamenlijk.

De architectuurdag wordt georganiseerd door Tata Steel en duurt van 13.00 uur tot 18.00 uur. De dag is bestemd voor Belgische en Nederlandse partijen uit de bouwkolom, die de vormgeving en technologie toepassing van een duurzaam gebouw bepalen.

Maria den Boon, Marketing Manager Colorcoat van Tata Steel: “Het thema van de Tata Steel Architectuurdag  is Grensoverschrijdend bouwen. Voor veel Benelux-spelers is het thuisland te klein geworden en daarom zetten zij stappen om duurzame gebouwen te ontwikkelen over de grens.

Architect Luc Binst van Crepain Binst Architecture deelt de ervaringen en de visie van zijn bureau op het terrein van internationaal duurzaam ontwerpen en bouwen. Daarnaast spreekt duurzaamheidsadviseur Peter Buurman van internationaal ingenieursbureau Deerns over energiebesparende maatregelen, duurzame energieopwekking en BREEAM- en LEED-certificatie.

Aanmelden
Deelname aan de dag is kosteloos. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden door contact op te nemen met een helpline: NL: 0251 – 492206; BE: 070 – 233009. Deelname aan de dag is beperkt tot 150 participanten.

Foto door: Filip Dujardin

Deel dit artikel

permalink

 

 

Links