Intentieovereenkomst voor revolverend fonds getekend

Minister Stef Blok van Wonen & Rijksdienst en Rien Nagel, directeur Particulieren van Rabobank Nederland tekenden een intentieovereenkomst om een revolverend fonds voor energiebesparing voor woningbezitters  te realiseren. Doel van het fonds is om met gunstige leningen huiseigenaren te helpen investeren in maatregelen, om hun energieverbruik terug te dringen.

Na inleg van het kabinet is de Rabobank is onder voorwaarden bereid voor maximaal 150 miljoen euro mee te doen aan het fonds. De organisatie acht het noodzakelijk dat het rijk zeker stelt dat deze regeling door de EU wordt geaccepteerd. Daarnaast moeten in een open tender overheid en deelnemende banken het eens worden over de voorwaarden voor cofinanciering. Minister Blok is voornemens om deze maand andere banken en private investeerders uit te nodigen om met een bieding te komen. 

Verder uitwerken
De komende maanden wordt de opzet van het fonds met de Rabobank verder uitgewerkt, waarbij men op zoek gaat naar een professionele beheerder van het fonds, om de aanvragen te beoordelen. Uiteindelijk moet er 600 miljoen euro beschikbaar komen voor het Revolverend Fonds voor energiebesparing in bestaande huizen en gebouwen.

Minister Blok vertelt: “In het woonakkoord is afgesproken dat een revolverend fonds wordt opgericht voor energiebesparende maatregelen in woningen en gebouwen. Met die maatregelen is veel winst te behalen.” Volgens Blok is het fonds voor eigenaren van woningen een kans om te investeren in energiebesparende maatregelen.

Mogelijkheden
Als de gunstige consumptieve lening er daadwerkelijk is, wil de Rabobank klanten wijzen op de mogelijkheden van deze lening. Rien Nagel, directeur Particulieren van Rabobank Nederland: “Met regelmaat vragen klanten bij onze lokale banken naar de mogelijkheden om hen financieel te helpen hun bestaande woning energiezuiniger te maken. Deze lening voor energiebesparing met een rente tot drie procent onder de marktrente en een langere looptijd maakt dat een particuliere woningbezitter zonder verhoging van de totale maandlasten zijn energieverbruik aanzienlijk kan verlagen.”

Naar verwachting kunnen woningbezitters vanaf november 2013 de goedkope lening krijgen, voor bepaalde energiebesparende verbouwingen aan hun huis. Hieronder vallen gevel-, dak- en vloerisolatie, dubbele beglazing, warmtepompen, energiezuinige ventilatie en ketels.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Links