Eerste landelijke vakbeurs voor LED-specialisten

5 februari 2014 - 6 februari 2014

De eerste landelijke vakbeurs voor LED-specialisten vindt plaats op 5 en 6 februari 2014, in de jaarbeurs Utrecht. De tweedaagse vakbeurs, die LED Expo gaat heten, brengt led-professionals bij elkaar voor kennisuitwisseling. Organisaties krijgen de kans hun producten te tonen en er is ruimte om te netwerken.

Peter Groot, een van de oprichters van LED Expo, vertelt over het floreren van de led-markt: “Wereldwijd groeit de algehele toepassing van led-verlichting van tien procent naar tachtig procent in 2020. Het feit dat de EU naast gloeilampen ook halogeenlampen gaat verbieden is een forse impuls voor de led-markt.”

Gevarieerde aanbod
Groot vertelt dat er tijdens de vakbeurs onder meer aandacht is voor het gevarieerde aanbod led-producten. De focus in het expositieprogramma ligt op commercieel toepasbare eindproducten. Volgens de organisatie is de vakbeurs een salesplatform voor leveranciers, importeurs, groothandels en fabrikanten van led-lampen, led-profielen, led-dimmers, led-controllers en voorschakelapparatuur.

Naast de mogelijkheden om te netwerken en kennis uit te wisselen kunnen bezoekers diverse workshops volgen. Deze gaan onder andere over de verschillen in kwaliteit van led-verlichting en hoe op welke manier men deze verschillen kan herkennen. De beurs zal onder andere bezocht worden door facility managers, hoofdinkopers, gebouwbeheerders, installatiebedrijven en opleidingsinstituten.

Meer informatie over LED Expo is te vinden op de officiële website van de organisatie.

Deel dit artikel

permalink