Jan Willem van de Groep nieuwe expert Kennisplatform Duurzaam Gebouwd

Het doet ons deugd u te kunnen melden dat Jan Willem van de Groep per direct toetreedt tot het expertpanel van het Kennisplatform Duurzaam Gebouwd.

Jan Willem van de Groep heeft als bedrijfskundige zijn roots liggen in zowel de bouw- als corporatiesector. 

Op dit moment is hij als programmaregisseur verbonden aan het innovatieprogramma EnergieSprong, wat in opdracht van het ministerie van BZK door Platform31 wordt uitgevoerd. 

Jan Willem is bedenker en drijvende kracht achter de Stroomversnelling. Een deal tussen een flink aantal corporaties en grote bouwers. De Stroomversnelling richt zich op innovatie en industrialisatie van renovatie waardoor ten minste 111.000 woningen worden gerenoveerd naar het niveau Nul-Op-De-Meter. 

Zijn passie ligt bij innovatie en duurzame ontwikkeling.  Inspiratie haalt hij vooral uit andere sectoren, waar creatieve coalities garant staan voor 'value for money'.

Binnen het programma EnergieSprong richt hij zich op het versnellen van duurzame innovatie door nieuwe vormen van opdrachtgeverschap, kennisdeling, slimme coalities in de bouw en conditionering.

Energiesprong probeert de condities te creëren waarmee grote stappen gezet kunnen worden in de verduurzaming van de gebouwde omgeving. Het begrijpen en vervlechten van verdienmodellen is daarbij misschien wel de belangrijkste sleutel om nieuwe deuren te openen naar een duurzame en energie-neutrale gebouwde omgeving in 2030.

Deel dit artikel

permalink