Verkiezing ‘Duurzame 50 Vastgoed NL 2013’ van start

De tweede editie van de verkiezing Duurzame 50 Vastgoed NL is van start gegaan. Stichting Dutch Green Building Council (DGBC) en Kennisplatform Duurzaam Gebouwd namen vorig jaar het initiatief voor de jaarlijkse verkiezing. Dit jaar zijn PropertyNL en de Green Business Club aangesloten, waardoor de Duurzame 50 Vastgoed NL nóg meer draagkracht en exposure krijgt. De uitreiking vindt plaats op 16 september tijdens het openingscongres van de Dutch Green Building Week 2013 in Den Haag.

De branche is in beweging en neemt veel goede initiatieven voor het verminderen van de milieubelasting; door duurzaamheid te implementeren in de breedste zin van het woord. Hierbij valt te denken aan het gebruik van duurzame materialen, renovatie, het toepassen van duurzame energie, ketensamenwerking, en duurzaam ondernemerschap. De vijftig genomineerde professionals geven door concrete acties op dit moment invulling aan duurzaamheid in de vastgoedbranche.

In het kader van de verkiezing stelt de jury zich de vraag: “Wie zijn de mensen in Nederland die over genoeg daadkracht, charisma, contacten, kennis en visie beschikken om de gebouwde omgeving ook echt duurzamer te maken?” De onafhankelijke jury zoekt naar de meest invloedrijke duurzame persoon in de bouw en het vastgoed, in Nederland.

Jury
De jury bestaat uit zes onafhankelijke personen. De jury zal na de jurybijeenkomsten worden voorgesteld. De winnaar van vorig jaar, in dit geval Coen van Oostrom, zal het juryvoorzitterschap op zich nemen. Een jurylid kan niet worden verkozen in de lijst; er wordt dus een nieuwe winnaar verkozen. De verkiezing is opgebouwd uit een longlist, een jury bijeenkomst en een uiteindelijke lijst van de Duurzame 50 Vastgoed NL.

Prijs
De organiserende partners willen de winnaar van de Duurzame 50 Vastgoed NL belonen. En wel met een cheque van in totaal € 5.000 die door de partners ter beschikking wordt gesteld. Deze geldprijs dient in zijn geheel aan een goed doel geschonken te worden. Tijdens of na afloop van de uitreiking mag de winnaar het goede doel bepalen. Tevens ontvangt de winnaar een echte houten fiets. Deze extra prijs is door de Green Business Club en Bough Bikes beschikbaar gesteld.

Deelname
Ook het publiek heeft natuurlijk invloed; tot 20 augustus 2013 kunnen nominaties worden ingezonden voor duurzame koplopers die een plek verdienen in de Duurzame 50 Vastgoed NL. Geïnteresseerden kunnen dit doen via de website van de Duurzame 50 Vastgoed NL. Daarnaast is het mogelijk om een blik te werpen op de Duurzame 50 Vastgoed NL-lijst van 2012.

Deel dit artikel

permalink