‘Kans voor woningeigenaren Stadsregio Leeuwarden’

Woningeigenaren in de Stadsregio Leeuwarden gaan aan de slag om hun woning minimaal 80 procent energiezuiniger te maken. In totaal doen 27 eigenaren mee aan het project, waarvoor stadsregio Leeuwarden groen licht heeft gegeven. Naast energiebesparing werken deelnemers aan het comfortabel en gezond maken van hun eigen woning.

Met het project de Energiesprong wil Stadsregio Leeuwarden aantonen dat een energiebesparing van tachtig procent over het totale energieverbruik van een woning haalbaar is.  Eind 2012 meldden zich 27 particuliere eigenaren aan, die de energiebesparing willen behalen. Naast de bijna dertig  enthousiaste particulieren maakt woningcorporatie Elkien bekend mee te doen aan het project, met drie woningen. De gemeente Leeuwarden omschrijft het project als een mooie kans om inwoners op een praktische manier te overtuigen van de kansen en mogelijkheden van energiebesparing thuis.

Subsidie
De woningeigenaren worden begeleid door het NHL consortium Netwerk Nieuw Bouwen. Per deelnemer stelt de Energiesprong een subsidie van 8.000 euro beschikbaar. Daarnaast kunnen deelnemers gebruikmaken van de tijdelijke duurzaamheidslening bij gemeente Leeuwarden of provincie Friesland.

Dankzij het project ontstaan er in Stadsregio Leeuwarden dertig voorbeeldwoningen, die passen in de aanpak 'Slim wonen met water en energie' van de provincie Friesland en gemeente Leeuwarden.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Links