'Green Means Business' bij Dutch Green Building Week 2013

De derde editie van de Dutch Green Building Week (DGBW) vindt plaats van 16 tot en met 20 september 2013. ‘Green Means Business’ is dit jaar het thema van het evenement. Tijdens de week worden door het land activiteiten georganiseerd die in het teken staan van duurzaam bouwen, wonen, werken en duurzame gebiedsontwikkeling.

De organisatie van de derde editie van de DGBW is in handen van de Dutch Green Building Council. Dit jaar fungeert de gemeente Den Haag als gaststad, waarbij centrale activiteiten rondom de week plaats gaan vinden in het Lucent Danstheater en het Museon in Den Haag. Zo gaat de week van start met een openingscongres in het Danstheater. Het Museon vormt de zogenaamde ‘centrale festivallocatie’, waar diverse partijen een event kunnen organiseren.

Businesscase
Doel van de Dutch Green Building Week 2013 is om Nederland te inspireren en te tonen wat de businesscase van duurzaam bouwen en ontwikkelen is. Stefan van Uffelen, directeur van DGBC en expert bij Kennisplatform Duurzaam Gebouwd, licht dit toe: “De kansen voor verduurzamen en de risico’s van niet verduurzamen nemen snel toe. Daarmee is de verduurzamingsmarkt hét groeisegment voor de bouwsector geworden.”

Onderscheidend
Volgens Marnix Norder, wethouder Stadsontwikkeling van de gemeente Den Haag, gaat duurzaamheid onderscheidend worden op de vastgoedmarkt: “We zien in Den Haag steeds meer gebouwen met een BREEAM-NL keurmerk: de Monarch, de nieuwe Haagse Passage, het ICC, de Caaien en ExtraVerde in Ypenburg. Maar ook in het Kleinschalig Opdrachtgeverschap halen initiatiefnemers duurzame prestaties zoals in Erasmusveld en Isabellaland.”

Dutch Green Building Week
De Dutch Green Building Week sluit aan bij de World Green Building Week, waarin alle Green Building Councils van de wereld hun participanten en initiatieven in de schijnwerpers zetten. De World Green Building Week is een jaarlijks mondiaal evenement om aandacht te vestigen op de rol van groene gebouwen in het creëren van gezondere, duurzamere gemeenschappen.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Dutch Green Building Council