Investering voor ontwikkeling zonnestroom-projecten

Een portfolio-investering moet geld beschikbaar stellen voor de ontwikkeling van nieuwe industriële zonnestroom-projecten. Het betreft een portfolio van operationele industriële zonnestroomsystemen in België, die een totaal aan vermogen hebben van 20,4 MWp.

De investering in de Belgische projecten van SolarAccess, die onder het dochterbedrijf Silvius Sun vallen, komt van Triodos Renewables Europe Fund. Silvius Sun bestaat uit twintig zonnestroomsystemen op industriële en agrarische daken; de systemen maken allen gebruik van de Vlaamse Groenestroom certificatenregeling.

De gezamenlijke systemen zullen in 2013 17,1 GWh aan stroom produceren, een hoeveelheid die gelijkstaat aan het jaarlijks verbruik van 4.887 huishoudens. Kim de Boer, fonds manager van Triodos Renewables Fund vertelt over de investeringen: “Wij zijn van mening dat dit een goede aanvulling op de portefeuille van het fonds is, in termen van geografische diversificatie en de goede samenwerking met onze partner SolarAccess in dit project.” Volgens de Boer bouwt men verder aan de relatie door gezamenlijk te investeren in toekomstige transacties.

Enthousiast
Ook Frans van Schoor, managing director van SolarAccess, is enthousiast over de samenwerking: “Deze samenwerking geeft ons de kans om onze ambities waar te maken en nieuwe zonnestroomprojecten te realiseren. Onze multinationale klanten vragen naar duurzame oplossingen vanwege hun Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.  Met deze sterke samenwerking met Triodos Renewables Fund zijn we in staat om onze klanten te helpen hun duurzaamheidsdoelstellingen te halen.“

Deel dit artikel

permalink