Verduurzaming doel bij verbouwing Kunsthal

De Kunsthal in Rotterdam wordt de komende tijd verbouwd. De bouwwerkzaamheden moeten leiden tot een aantrekkelijker gebouw, met uitgebreide mogelijkheden om invulling te geven aan het cultureel ondernemerschap. Op 1 februari 2014 wordt de hal geopend met een tentoonstellingsprogramma.

Stichting Kunsthal Rotterdam, gemeente Rotterdam en een consortium van een viertal Rotterdamse bedrijven zijn betrokken bij het project.  Bij het opstellen van het integraal plan is een uniek samenwerkingsverband betrokken: Dura Vermeer, installatiebedrijf Roodenburg, smart maintenance manager Moneco en energiebedrijf Eneco, samen met architectenbureau OMA werkten aan het plan. Doel is om de hal te verduurzamen en de exploitatiemogelijkheden te verbeteren.

Ingrepen
Er staan verschillende ingrepen gepland die moeten leiden tot energiebesparing. Zo worden de glazen gevels vervangen door glas dat beter isoleert. De technische installaties worden compleet gerenoveerd volgens de nieuwste technieken. Het gebouw wordt opgedeeld in verschillende compartimenten, waardoor de Kunsthal beter kan sturen op klimaat, comfort en energiebeheersing. Het brede pakket van maatregelen moet uiteindelijk een besparing opleveren van dertig procent.

Emily Ansenk, directeur van de Kunsthal Rotterdam, is blij met de geplande verbouwing: “Wij zijn blij dat er eindelijk een enorme slag gemaakt wordt met het gebouw, zodat wij ook in de toekomst kunnen blijven doen waar wij goed in zijn: succesvolle tentoonstellingen maken voor een breed en gevarieerd publiek. Nu het gebouw duurzamer én bezoekersvriendelijker wordt door de verplaatsing van de hoofdentree en uitbreiding van winkel en garderobe, zien wij de toekomst van de Kunsthal met vertrouwen tegemoet.

Foto door: Jeroen Musch

Deel dit artikel

permalink

 

 

Links