Ambitieus nieuwbouwprogramma voor huisvesting strafhof

Het Internationaal Strafhof, oftewel de International Criminal Court, krijgt nieuwe permanente huisvesting op het terrein van de voormalige Alexanderkazerne in Den Haag. In het nieuwe gebouwencomplex komen 1200 werkplekken en drie rechtszalen.

Binnen het nieuwbouwproject is een opdracht voor het ontwerpen, leveren en installeren van complete gevels verstrekt aan Oskomera. De opdracht is afkomstig van Courtys, een samenwerkingsverband tussen de VolkerWessels-ondernemingen Visser & Smit Bouw en Boele & van Eesteren.

Voor het nieuwe pand van het Internationaal Strafhof is gekozen voor een ontwerp van de Deense architect schmidt hammer lassen. Het ICC is een permanent hof voor het vervolgen van mensen die verdacht worden van oorlogsmisdaden, misdaden tegen de menselijkheid en genocide. Het ambitieuze programma voor de nieuwbouw voor de huisvesting van het ICC weerspiegelt de internationale betekenis van deze organisatie.

WKO-installatie
Eerder werd bekend dat Eneco het ICC koelt en verwarmt met een grote WKO-installatie. Uniek hierbij is dat de vier ondergrondse bronnen voor de opslag meer dan een kliometer van het gebouw liggen. Jan-Paul Poldervaart, commercieel manager bij Eneco, vertelt over het feit dat zijn organisatie zowel als ontwikkelaar als exploitant van de WKO optreedt: “Eneco ontzorgt door het investerings- en exploitatierisico op zich te nemen.Na de ingebruikname dragen we dertig jaar de exploitatieverantwoordelijkheid. Het voordeel voor de gebruiker is leveringszekerheid en een stabiel en betaalbaar energietarief."

Deel dit artikel

permalink

 

 

Links