Bijna half miljoen euro subsidie voor energiemaatregelen

Het project ‘De Proeftuin’ biedt particuliere woningeigenaren de mogelijkheid om in aanmerking te komen voor subsidie. De subsidiegelden moeten worden ingezet met als doel het energieneutraal maken van de woning. In totaal is er in 2013 400.000 euro beschikbaar als subsidie, met een maximum van 8.000 euro per aanvrager.

De proeftuin is door de provincie Overijssel en de gemeenten Dalfsen, Deventer, Hardenberg, Kampen, Ommen en Zwolle opgestart. Om in aanmerking te komen voor een subsidie moet een deelnemer in een van de gemeenten wonen en zich committeren aan het plan van aanpak. Daarnaast moeten woningeigenaren aan verschillende andere voorwaarden voldoen.

Voorwaarden
Zo moet de aanvraag worden gedaan voor een bestaande woning die op het moment van aanvraag voor subsidie het energielabel C, D, E, F of G heeft. Verder moet de bestaande woning door de aanvrager worden bewoond, en moeten de energiemaatregelen die nodig zijn om tot een energieneutrale woning te komen uiterlijk twee jaar na datum van de subsidieverlening gerealiseerd zijn.

De aanvraag voor subsidie moet uiterlijk op 1 juli 2014 door de provincie ontvangen zijn. De subsidie bedraagt twintig procent van de subsidiabele kosten, met een maximum van 8.000 euro per aanvrager. Volgens de provincie Overijssel worden de aanvragen afgehandeld in volgorde van ontvangst en voor zover het subsidieplafond dit toelaat.  

Deel dit artikel

permalink

 

 

Links