Definitieve instemming voor verduurzaming zwembad

Bij de verduurzaming van het zwembad ‘De Koploper’ in Lelystad wordt een op biomassa gestookte houtsnipperkachel ingezet als warmtevoorziening. De gemeenteraad van Lelystad heeft onlangs definitief ingestemd met financiering voor de maatregelen.

De bestaande gaskachel van ‘De Koploper’, dat in 2012 tot ‘Beste zwembad van Nederland’ werd uitgeroepen, wordt vervangen met een nieuwe warmtevoorziening. De op biomassa gestookte houtsnipperkachel moet de CO2-uitstoot met 90 procent reduceren. Dit blijkt uit onderzoek van Grontmij. De organisatie ondersteunt de gemeente in aanloop van de realisatie bij de omgevingsvergunningen, om een SDE+ subsidie voor duurzame energie te verkrijgen.

Wethouder Wout Jansen laat zich in de Flevopost positief uit over de geplande verduurzaming: “De aanschaf van een houtsnipperkachel draagt bij aan onze doelstelling om Lelystad meer te verduurzamen.” Jansen vertelt dat het de gemeente vrijwel niets kost. Volgens hem zijn alle betrokken partijen tevreden met deze win-win situatie. Naar verwachting draait de nieuwe warmtevoorziening in de zomer van 2014.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Grontmij Nederland B.V.