Benoeming experts na volgen opleiding

Na een opleiding te hebben gevolgd om producten te beoordelen aan de hand van Cradle to Cradle-criteria, zijn twaalf experts benoemd. De experts zijn vanaf nu bevoegd om producten te beoordelen op basis van de vastgestelde criteria, waarbij wordt gecertificeerd op vijf niveaus (van Basic naar Platinum).

De twaalf experts van Tebodin hebben de opleiding met succes afgerond. Mariska van Dalen, Senior Consultant van Duurzaamheid bij Tebodin Nederland vertelt: “We kunnen klanten overal in de wereld helpen om deze waardevolle onderscheiding te verdienen, door het certificeren van hun intenties en prestaties.”

Niveaus
Volgens van Dalen kunnen producten worden gecertificeerd op vijf verschillende niveaus, waarbij Basic het laagste niveau is en Platinum het hoogst haalbare. Van Dalen: “Het basisniveau weerspiegelt serieuze intenties, terwijl het platina-niveau nog niet is bereikt door een producent.” Volgens haar is de verwachting dat klanten elk aspect van hun product in de toekomst willen optimaliseren.  

Onlangs werd Tebodin erkend als expert van de Cradle to Cradle Certified Products Standard. Volgens het Cradle to Cradle Innovations Institute (C2CPII) zet men dankzij het initiatief een belangrijke stap in het realiseren van ambities.  

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Tebodin Consultants & Engineers