Verwarmingstechnologie leidt tot forse energiebesparingen

De verwarmingstechnologie SuperHR slaat warmte effectief op en wint verloren energie terug in de cv-ketel, waarbij duurzame energiebronnen worden geïntegreerd. Met de technologie kan een gemiddeld huishouden fors op de energiekosten besparen.

In een samenwerkingsverband hebben Universiteit Twente, ATAG Verwarming Nederland, Intermeco en Kiwa Nederland subsidie uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling om de technologie verder te verbeteren. Het samenwerkingsverband ontvangt bijna 880.000 euro ten behoeve van de productontwikkeling. Daarnaast wordt een provinciale bijdrage van 400.000 euro en Rijksbijdrage van 100.000 euro ontvangen.

Besparen
Huishoudens die van de SuperHR-technologie gebruikmaken kunnen tot wel dertig procent besparen op de verwarming van tapwater. Daarnaast kan er een besparing van vijftien procent op de verwarming van gebouwen worden gerealiseerd. Daarnaast is het de technologie minder belastend voor het milieu, omdat er energiebesparing plaatsvindt door het gebruik van duurzame energie.

Versnelling in ontwikkeling
De heer Blij, R&D Manager bij ATAG Verwarming, vertelt over de subsidietoekenning en de technologie: “Deze EFRO-subsidie betekent voor ons een versnelling in de ontwikkeling van deze innovatieve technologie. Het project kan uiteindelijk zorgen voor 23 fte werkgelegenheid in Oost-Nederland.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Links