Gevelbekledingsysteem als totaaloplossing voor isolatie

Een uniek gevelbekledingsysteem fungeert als totaaloplossing voor isolatie bij renovatie en nieuwbouw. De isolatie is snel en efficiënt aan te brengen, direct tegen bestaande gevels. Bewoners hoeven hun woning tijdens de installatie niet te verlaten.

Het BrickShield gevelbekledingsysteem werd onlangs geïntroduceerd door ROCKWOOL, in samenwerking met CRH Clay Solutions. De totaaloplossing bestaat uit bakstenen strips van CRH Clay Solutions en brandveilige ROCKWOOL steenwol isolatieplaten. De oplossing behoeft geen aparte draagconstructie, is dimensiestabiel, vochtwerend, damp-open en onderhoudsvriendelijk.

Geen beperking
De isolatie is vlak uitgevoerd waardoor er geen beperking is voor wat betreft de lagen- en koppenmaat. Naast de keuze uit meer dan 300 kleuren en structuren is het mogelijk om een op maat gemaakte bakstenen gevel te creëren. Klanten kiezen het gewenste metselverband, met een voegkleur naar keuze.

BrickShield kan worden aangebracht door gecertificeerde aannemers. Dankzij de ROCKWOOL steenwol isolatie is een uitstekende thermische prestatie gewaarborgd. De isolatie is niet onderhevig aan thermische veroudering en dat betekent dat een constante isolerende werking gedurende de hele levensduur van het gebouw is gewaarborgd.

Onbrandbaar
Daarnaast is de ROCKWOOL steenwol isolatie onbrandbaar, veroorzaakt het nauwelijks rookontwikkeling en geen giftige gassen bij brand. Verder is het bestand tegen temperaturen boven de 1000 graden Celsius. Tevens is ROCKWOOL steenwol een milieuvriendelijk en duurzaam materiaal dat volledig recyclebaar is. Meer informatie over BrickShield is te vinden op de website van ROCKWOOL.

Social Media
Ook ROCKWOOL is sinds kort actief aanwezig op Social Media. Via Facebook en Twitter houdt ROCKWOOL volgers en fans op de hoogte van het laatste nieuws en de vele ontwikkelingen op het gebied van duurzaam isoleren. ROCKWOOL is te vinden op zowel Facebook als Twitter.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door ROCKWOOL B.V.