Nieuwe chipsfabriek kiest voor duurzame klimaatinstallatie

Bij de bouw van een nieuwe chipsfabriek in Emmeloord wordt een duurzame koelsysteem geïnstalleerd. In de nieuwe fabriek moeten efficiëntie en duurzaamheid hand in hand gaan. Daarnaast gaat de aandacht uit naar het werkklimaat en de kwaliteit van de geproduceerde levensmiddelen. 

Yellow Chips, een relatief nieuwe chipsfabrikant, stelde Colt International de vraag of de fabriek voorzien kon worden van een productief, duurzaam werkklimaat. Om aan de wensen van de chipsfabrikant te voldoen werd gekozen voor de inzet van een duurzame klimaatinstallatie, een adiabatisch koelsysteem gecombineerd met mechanische ventilatie.

Natuurlijk koelsysteem
Dankzij de adiabatische koeling, een natuurlijk koelsysteem, worden geen koudemiddelen of extra energie gebruikt. Hierbij wordt de lucht gekoeld door de verdamping van water, dat door koelmateriaal geleid wordt. Vergeleken met conventionele airconditioning is adiabatische koeling vier tot zeven maal energiezuiniger.

Productie
Het nieuwe pand bestaat uit een productiehal met drie productielijnen. Het draait hier om de productie van zowel biologische chips, groentechips als handgebakken chips.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Colt International