Bespreking stand van zaken bij Actieagenda Bouw-update

Meer dan honderd actieteamleden waren op 9 juli 2013 aanwezig in het Bouwhuis in Zoetermeer, voor een update van de Actieagenda Bouw. Vertegenwoordigers van brancheorganisaties uit de bouw waren bij deze update aanwezig. Als voorzitter van de bijeenkomst was kernteamlid Hans de Jonge, directievoorzitter van Brink Groep, aangewezen.

Tijdens de update kwamen onder andere Friso de Zeeuw en Titia Siertsema aan het woord. Zij gingen in op de geplande werkzaamheden van hun actieteams. Ook Hans de Jonge, naast kernteamlid een lid van het Actieteam Professionalisering Opdrachtgeverschap en expert bij Kennisplatform Duurzaam Gebouwd, was aanwezig.

Vernieuwing
Hij vertelde over hoe het team met vernieuwende vormen van aanbesteden het opdrachtgeverschap wil stimuleren. Het documenteren en beschikbaar maken van praktijkvoorbeelden zijn hierbij actiepunten.

Verder waren minister Stef Blok en Maxime Verhagen bij de update. Zij gingen respectievelijk in op de inspanningen van het kabinet om de woningmarkt en de bouw uit het slop te krijgen en op vernieuwing in de bouw.

Actieagenda
De Actieagenda Bouw 2013 is opgesteld door bedrijven, overheden en diverse kennisinstellingen. De agenda concretiseert welke maatregelen organisaties moeten nemen om als woning- en utiliteitsbouw sterker uit de crisis te komen.

Deel dit artikel

permalink