'Bezoek aan De Kwekerij unieke belevenis'

“Natuur en energie gaan hand in hand.” Die overtuiging was de basis voor de aanleg van het NLSolarpark De Kwekerij. Het park gaat duurzame energie leveren en moet voor een CO2-reductie van ongeveer 985.000 kg per jaar moet zorgen. Het ontwerp voor het park komt van Eigen Huis en Tuin-presentator Lodewijk Hoekstra en tuinarchitect Nico Wissing.

De gemeente Bronckhorst stelt de grond voor het park beschikbaar, terwijl IQ-SOLAR.COM de zonnepanelen levert. Het park wordt aangelegd in het gebied dat loopt van de Hiddinkdijk aan de noordkant tot de De Heurne aan de zuidkant, het Vordens voetpad aan de oostkant en nieuwbouwwijk De Kwekerij aan de westkant van Hengelo.

Unieke belevenis
Een bezoek aan het park moet een unieke belevenis opleveren; in de bijzondere omgeving is het mogelijk om een moestuin bij te houden en kinderen informatie te geven over de natuur en duurzame energie. Daarnaast is het mogelijk om van De Kwekerij te profiteren door mede-eigenaar te worden. Eigenaren krijgen de gelegenheid om energie af te nemen die wordt opgewekt met de 10.000 zonnepanelen. 

Inmiddels is de eerste informatiebijeenkomst over het park gehouden, waarin nagenoeg alleen positieve en constructieve reacties te horen waren. Aanwezigen werden welkom geheten door Wethouder Arno Spekschoor, waarna Nico Wissing de plannen voor de inrichting van het park en de gedachte erachter toelichtte. Wie op de hoogte wil blijven van ontwikkelingen omtrent de Kwekerij kan een bezoek brengen aan de website van NLSolarpark De Kwekerij.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door IQ-SOLAR.COM B.V.