Duurzaamheidsexperts in jurypanel Gouden Kikker

In 2009 startte Smitshoek Melles & Partners met de Gouden Kikker, om de aandacht te vestigen op pragmatische uitvoering op het gebied van duurzaam bouwen. De prestigieuze prijs is na drie succesvolle edities een begrip te noemen en vestigt jaarlijks de aandacht op duurzame projecten, innovatieve oplossingen en procesvernieuwing.

Dit jaar werkt Smitshoek Melles & Partners samen met Kennisplatform Duurzaam Gebouwd om een verdere professionaliseringsslag te maken. In 2012 zetten de partijen al de eerste stap in de samenwerking, toen de Gouden Kikker werd uitgereikt aan project GasTerra van De Zwarte Hond, tijdens het Duurzaam Gebouwd Congres in Arnhem.

Inmiddels staat de vierde editie voor de deur, waarin wederom volop aandacht wordt geschonken aan projecten, personen en organisaties die zich onderscheiden op het gebied van duurzaamheid.

Toetsing
Aanmeldingen worden getoetst aan de hand van verschillende criteria. Zo dient het project aspecten van vernieuwing te hebben voor de Nederlandse markt en moet het herhaalbaar zijn; op een andere locatie voor een andere opdrachtgever. Daarnaast moet het project financieel haalbaar zijn zonder subsidie. Ten slotte moet het project binnen de Nederlandse wet- en regelgeving uitvoerbaar zijn.

De jury, die bestaat uit ervaringsdeskundigen en experts op het gebied van duurzaamheid, stelt vervolgens een lijst samen van de nummers 1, 2 en 3. De prijswinnaar wordt bekendgemaakt op het Duurzaam Gebouwd Congres in november, waar ook de uitreiking plaatsvindt.

De jurysamenstelling is als volgt:

Aanmelden
Partijen die zich willen aanmelden om mee te dingen naar de prijs, kunnen dat tot 1 oktober 2013 doen via de website van de Gouden Kikker.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door RYSE