Energiezuinige USB-wandcontactdoos ontvangt nominatie

Onlangs zijn de nominaties voor de ETOP Innovation Award 2013 Juryprijs bekendgemaakt. Uit achttien inzendingen werden uiteindelijk vier innovaties genomineerd voor de award. Een van de nominaties voor de Juryprijs betreft een USB-wandcontactdoos met een minimaal stroomverbruik in de standby-stand.

Steeds meer apparatuur wordt tegenwoordig via een USB-aansluiting opgeladen. Deze manier van opladen is niet alleen comfortabel maar ook milieuvriendelijker. ABB levert hiervoor sinds kort speciale USB-laders van Busch-Jaeger. Deze nieuwe contactdozen voor wandmontage kunnen met vrijwel alle schakelaar-programma’s worden gecombineerd.

Voor het opladen van apparatuur worden een aantal oplossingen geboden: een USB-wandcontactdoos, een USB-netvoeding en een USB-laadstation met geïntegreerde laadkabel en apparaathouder. Alle drie varianten zijn uitgevoerd met elektronische overbelastings- en kortsluitbeveiliging.

Zuinig
Daarnaast is de USB-wandcontactdoos zuinig: in stand-by, als er geen apparaat wordt opgeladen, is het stroomverbruik lager dan 0,1 watt en bedraagt zo slechts ongeveer twintig cent per jaar. Naast woningen leent deze oplossing zich ook uitstekend voor hotels, ziekenhuizen en andere openbare omgevingen. De nominaties en juryrapporten zijn gepubliceerd op de website van de ETOP Innovation Award 2013.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door ABB