Interactieve workshop Rekenen met Duurzaam Vastgoed

18 september 2013

De workshop 'Rekenen met Duurzaam Vastgoed' leert deelnemers rekenen met kosten en opbrengsten van investeringen in duurzaam vastgoed. Met behulp van actuele voorbeelden en businesscases krijgt men op een interactieve manier  inzicht in de laatste ontwikkelingen. De workshop is interessant voor projectontwikkelaars, beleggers, woningcorporaties en andere partijen die te maken hebben met het financiële aspect van duurzaamheid in het vastgoed.

De interactieve workshop wordt aangeboden door het Instituut voor Vastgoed en Duurzaamheid, in samenwerking met de organisaties Fakton en DWA. 'Rekenen met Duurzaam Vastgoed' is onderverdeeld in twee delen: Techniek en Financiële analyse. De workshop neemt vier uur in beslag.

Naast de laatste ontwikkelingen aangaande het investeren in duurzaam vastgoed komen terugverdientijden en split incentives aan bod. Daarnaast gaat men in op cashflow en scenario analyse.

Opbrengsten en duurzaamheidsinvesteringen
Verder komt aan bod welke opbrengsten het verschil maken bij het bepalen van het rendement, welk effect duurzaamheidsinvesteringen hebben op de huisvestingslasten en welke subsidiemogelijkheden er zijn.

Aanmelden
Aanmelden voor 'Rekenen met Duurzaam Vastgoed' is mogelijk door een e-mail te sturen met als onderwerp 'Workshop Rekenen met Duurzaam Vastgoed'.

Datum en kosten
De workshop wordt gehouden op 18 september 2013, van 13.00 uur tot 17.00 uur in de Nyenrode Business Universiteit in Breukelen. De kosten voor deelname aan de workshop bedragen € 495 exclusief BTW, inclusief studiematerialen, koffie, thee en lunch.

Deel dit artikel

permalink