Stand van zaken voor SDE+

Een onlangs uitgebrachte stand van zaken detailleert het aantal aanvragen per categorie van de Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie (SDE+). De categorieën hernieuwbare elektriciteit, hernieuwbare warmte én WKK en hernieuwbaar gas zijn in de stand van zaken meegenomen. 

De SDE+ werd op 4 april 2013 geopend, met een beschikbaar budget van drie miljard euro om projecten te ondersteunen op het gebied van onder andere hernieuwbare elektriciteit. De aanvragen voor de projecten worden inhoudelijk beoordeeld, wat kan leiden tot het bijstellen van de budgetclaim.

Aanvragen
Van de aanvragen tot 8 augustus, 17:00 uur zijn 344 aanvragen voor SDE-subsidie gehonoreerd, waarmee ruim 1,1 miljard euro van het beschikbare budget voor 2013 aan projecten is toegekend. Het overzicht wordt iedere twee weken geactualiseerd, totdat het volledige budget is toegekend.

Hieronder vindt u de samenvatting van de stand van zaken, zoals gepubliceerd door Agentschap NL. Het gedetailleerde overzicht is te downloaden en in te zien.  

 

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl)