Road Show tijdens Week van de Energierekening

De Road Show Energiebesparing gaat van 14 oktober tot en met 20 oktober 2013 het land in, tijdens de Week van de Energierekening. Tijdens deze week wordt extra aandacht gevraagd voor de mogelijkheden van praktische energiebesparing in huis. Het doel van de Road Show is om tijdens deze week op aansprekende wijze het besparen van energie te promoten.

De energiecoaches van de Woonbond gaan tijdens de week het land in om bewonersbijeenkomsten te bezoeken. Deze bijeenkomsten staan in het teken van energiebesparingsacties. Hierbij staat de ‘makkelijke actie in huis’ centraal, oftewel eenvoudige maatregelen om het eigen wooncomfort te verbeteren en de energierekening te verlagen met soms wel honderden euro’s per jaar.

Bijeenkomsten
Tijdens de week worden zowel kleine bijeenkomsten, bijvoorbeeld bij mensen thuis in de woonkamer, als grote bijeenkomsten gehouden. Groepen huurders, bewonerscommissies en huurdersorganisaties kunnen zich aanmelden om een bijeenkomst te organiseren en een Energiecoach uit te nodigen. Hiervoor kunnen geïnteresseerde partijen een e-mail sturen.

Interactieve website
Verder wordt er een interactieve website in het leven geroepen voor de Week van de Energierekening. Op deze website zijn films, praktische tips en ervaringen op het gebied van energiebesparingen te vinden. Vanaf 14 oktober 2013 is de website geopend.

Social media
Ten slotte is het mogelijk om de vorderingen van de Week van de Energierekening te volgen via Twitter en Facebook.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Links