Strijd om de meest duurzame stad

4 september 2013

De 29 finalisten voor de strijd om de meest duurzame stad zijn recentelijk bekendgemaakt. Zowel Amsterdam als Rotterdam werden genomineerd, waarmee Nederland het enige Europese land is dat de finale van de City Climate Leadership Awards heeft bereikt. De 29 finalisten zijn bekendgemaakt door Siemens en het netwerk van de Cities Climate Leadership Group, ofwel de C40-steden.

De uiteindelijke winnaars worden bekendgemaakt tijdens de officiële prijsuitreiking die in ‘The Crystal’ in Londen op 4 september 2013 plaatsvindt. Er worden prijzen uitgereikt in tien verschillende categorieën, waaronder stedelijk vervoer, afvalbeheer, financiële en economische ontwikkeling en duurzame gemeenschappen.

Prijsuitreiking en conferentie
De prijsuitreiking vindt voor de eerste keer plaats en is onderdeel van een driedaags programma. De locatie ‘The Crystal’ is een nieuw iconisch gebouw in Londen en wordt bestempeld als centrum van het Siemens-initiatief rond duurzame steden. Na de uitreiking op 4 september volgt een conferentie op 5 september, waarbij burgemeesters, stadsplanologen en experts op het gebied van duurzaamheid bijeenkomen. Deze partijen gaan in op de meest urgente en actuele uitdagingen rond klimaatverandering en duurzaamheid.

Workshop
Direct aansluitend organiseert de C40 op 6 september een workshop met partners van het C40 Measurement & Planning Initiative, waaronder Siemens. Afgevaardigden van de C40-steden en deskundigen komen bijeen voor een workshop, waarbij het onderwerp ‘lokaal inventariseren van broeikasgassen en het Global Protocol for Community-scale Greenhouse Gas Emissions’ centraal staat.     

Deel dit artikel

permalink