Adiabatische koeling tegen olienevels en hoge temperatuur

Een internationaal producent van slangenpompen zet energiezuinige ventilatie in tegen olienevels. De nevels komen onvermijdelijk vrij bij het verspanen van gietijzeren huizen en moeten worden afgevoerd. Aan de hand van resultaten uit een uitgevoerd klimaatonderzoek bleek adiabatische koeling voor de organisatie Bredel Hoge Pumps een passende oplossing te zijn.

De verspaningshal van het bedrijfspand in Delden heeft een laag plafond. Dit heeft als gevolg dat de temperatuur in de hal hoog oploopt als het buiten warm is. Daarnaast kunnen vrijkomende olienevels klachten opleveren. Zowel de mensen die er werken als de machines die ingezet worden ondervinden hier hinder van.

Adiabatische koeling
Om beide problemen op te lossen werd Colt gevraagd om advies op maat te geven. Adiabatische koeling bleek na klimaatonderzoek een passende oplossing. Voordeel van dit systeem is dat het naast koeling ook zorgt voor de aanvoer van verse lucht. Het Colt-systeem maakt gebruik van de koelcapaciteit van water; er zijn geen koelmiddelen nodig en hoe warmer het buiten is, hoe effectiever het systeem werkt.

Energiezuinig koelen
De ingreep maakt het mogelijk om energiezuinig te koelen en te ventileren, waardoor beide problemen worden opgelost. De olienevels worden op een energiezuinige en verantwoorde manier afgevoerd.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Colt International