Stimulering duurzaam bosbeheer met Green Deal

De ministeries van Infrastructuur & Milieu, Economische Zaken en Buitenlandse zaken hebben met de houtsector en een groot aantal branches in de bouw-, meubel- en retailketen een Green Deal getekend. Doel van de deal is het stimuleren van duurzaam bosbeheer. Dit wil men bereiken door van duurzaam hout de norm te maken in de complete handelsketen in Nederland.

Uit een marktmeting uitgevoerd door Probos blijkt dat het totale volume van duurzaam hout de laatste jaren explosief gestegen is; in 2005 was er sprake van 13,3 procent duurzaam hout, dat percentage steeg naar 67 procent in 2011. Van die 67 procent komt tweederde uit PEFC-gecertificeerd bos. De organisatie juicht het initiatief van de Green Deal dan ook toe.

Chain of Custody
PEFC bedrijven heeft bedrijven in de grafische industrie aangeschreven om een zogenaamd Chain of Custody-certificaat te halen. Organisaties die hiermee op een eenvoudige manier aan de slag willen, kunnen hiervoor een acht-stappenplan raadplegen.         

Onlangs hebben onderstaande bedrijven het PEFC Chain of Custody-certificaat behaald:

Ruim 9.500 bedrijven in de handelsketen hebben inmiddels een Chain of Custody-certificering, waarmee het PEFC hout en papier traceerbaar is vanaf het bos tot in de vele eindproducten.

Deel dit artikel

permalink