Certificaat voor behalen niveau 4 CO2-prestatieladder

Een certificaat voor het behalen van niveau 4 op de CO2-prestatieladder onderstreept de ambitie om de uitstoot van schadelijke stoffen te reduceren. Voorafgaand aan de uitreiking van het certificaat werd een uitgebreide inspectie uitgevoerd. Hiervoor werd het onafhankelijke KIWA. Op 23 augustus jongstleden nam Icopal het certificaat in ontvangst.

De CO2-prestatieladder is een veelgebruikte methode om duurzaamheidsdoelstellingen te meten en bedrijven te stimuleren om te blijven zoeken naar mogelijkheden om de uitstoot verder te verlagen. Projectleider CO2-prestatieladder Wouter Jan van den Berg van Icopal, vertelt over het belang van de certificering: “Naast het feit dat dit traject past bij onze duurzaamheidsfilosofie is het ook van belang voor onze klanten.”

Volgens van den Berg verlangen steeds meer klanten van de organisatie dat men kan aantonen wat er precies op het vlak van CO2-reductie wordt gepresteerd. Van den Berg: “Met deze certificering is dat in kaart gebracht.” Hierbij is volgens van den Berg van belang dat de certificering geen reden is om gas terug te nemen.

“Het is een belangrijk signaal naar onze toeleveranciers en afnemers. Tegelijkertijd dwingt het ons kritisch te blijven kijken naar al onze processen: waar kunnen we nog meer CO2-reductie bewerkstelligen en hoe kunnen we de volgende stap op de ladder gaan zetten?”, aldus van den Berg.

Doel
De Icopal groep zich ten doel gesteld om de uitstoot binnen drie jaar met vijf tot zes kiloton te verminderen. Om dit doel te kunnen bereiken worden verschillende maatregelen getroffen. Zo schakelt men over op groene stroom, isoleert de organisatie stookruimtes en recyclet men gebruikte dakbedekking.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Links