Cradle-to-Cradle en meetmethoden centraal thema bij café  

12 september 2013

Op 12 september wordt een Cradle to Cradle-café gehouden, waarin het thema ‘Cradle to Cradle en meetmethoden’ aan bod komt. Tijdens het café, dat gezien kan worden als een miniseminar, worden bezoekers onder andere geïnformeerd over hoe de Cradle to Cradle-productcertificering samenhangt met andere duurzaamheidstools, zoals BREEAM, LEED en meer.

De Cradle to Cradle-cafés vinden vier keer per jaar plaats in verschillende regio’s in Nederland. Het initiatief ontstond in 2009, uit een samenwerkingsverband tussen Koninklijke Ahrend, Desso, Interwand en Koninklijke Mosa.

Unipro
Ditmaal opent Unipro zijn deuren voor het initiatief. Mariska van Dalen, senior adviseur duurzaamheid bij Tebodin, vertelt over de samenhang tussen C2C-product certificeringsstandaard en andere duurzaamheidstools.

Duo-presentatie
Verder detailleert een duo-presentatie het ontwerp en de uitvoering van de groene fabriek van Unipro. Aan de orde komt welke ontwerpkeuzes zijn gemaakt in het bouwontwerp en hoe de resultaten van inspanningen gemeten kunnen worden. Ook kunnen café-bezoekers uitkijken naar een toelichting op de keuze voor de meetmethodiek GPR, waarmee Unipro op dit moment een verwachte gemiddelde score van 8.66 behaalt.

Volledige programma
Het volledige programma van het café op 12 september 2013 is in te zien op de website van Cradle to Cradle café. Ook is het mogelijk om hier in te schrijven voor de bijeenkomst.

Foto: Mariska van Dalen en John Horn van Tebodin

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Tebodin Consultants & Engineers