Werken met een duurzaam schoolgebouw bij Watts Next

Op donderdag 26 september 2013 vindt de bijeenkomst ‘Watts Next’ plaats. Het werken aan een duurzaam (school)gebouw staat hierbij centraal. De bijeenkomst is onder meer interessant voor bestuurders en directies van basisscholen en gebouwbeheerders van gemeenten.

De bijeenkomst Watts Next bestaat uit een energiemarkt, diverse werkateliers en meer. Stichting Duurzame Scholen en draaijer+partners tonen hoe zij het beste uit gebouwen halen en daarmee uit de gebruikers. Hierbij staat het onderwijs centraal.  

Deelnemers maken kennis met de stappen die doorlopen worden in het traject van energiescan, de inzet van duurzaamheidstechnieken, aanbesteding tot aan financiële en praktische realisatie. Velerlei inzichten passeren de revue, waarbij bezoekers praktische informatie krijgen uit diverse best practices.

Werkateliers
Er staan diverse werkateliers op het programma, die onder andere worden verzorgd door W/E adviseurs en DWA. Zo doorloopt Saskia van Hulten van W/E adviseurs met een schooldirecteur uit de stadsregio Arnhem – Nijmegen het traject van idee tot uitvoering. Diverse vormen van financiering, zoals ESCo’s, coöperatie en zelfinvestering worden besproken.

Bureau DWA voerde voor de provincie Gelderland een pilot uit in vijf kleine tot middelgrote gemeenten. Doel van de pilot was om erachter te komen of verduurzaming van gemeentelijke gebouwen gerealiseerd kan worden door de inzet van ESCo’s. Hierbij gaat DWA in op de voor- en nadelen van een dergelijke opzet.

Energiemarkt
Op de energiemarkt zijn onder andere de partijen Slim Opgewekt, draaijer+partners, Greenspread, E4S Consult, Bureau Scholenbouwmeester en IVN Gelderland aanwezig.

Uitnodiging en volledige programma
De uitnodiging voor het evenement en het volledige programma is te bekijken via de website van draaijer+partners.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door draaijer+partners