37 procent van bouwprofessionals positief over energieakkoord

Lang niet alle bouwprofessionals zijn positief over het energieakkoord voor duurzame groei: slechts 37 procent meldt positief te zijn over het akkoord, dat onder andere moet leiden tot meer werkgelegenheid in de bouwsector en inzet op energiezuinigere woningen. Dit blijkt uit onderzoek uitgevoerd door USP Marketing Consultancy onder 697 bouwprofessionals.

Naast het relatief lage aantal professionals dat zich positief uitlaat over het akkoord, blijkt dat de helft zich geen mening weet te vormen over de plannen voor verduurzaming. Bijna drie op de tien professionals heeft een neutrale houding, 21 procent geeft aan niet te weten wat ze van het akkoord moeten vinden.

Onvoldoende kennis
De belangrijkste reden die hiervoor wordt genoemd is onvoldoende kennis over het akkoord. Professionals die positief zijn over de uitgestippelde lijnen zien vooral het belang van duurzaamheid in en zijn zelf actief bezig met duurzaamheidsmaatregelen. Van alle ondervraagde bouwpartijen zijn architecten het meest positief over het akkoord, gevolgd door aannemers B&U en de handel.

Organisaties die negatief tegenover het energieakkoord staan geven onder meer aan onvoldoende financiële middelen te hebben om investeringen te doen waarmee voldaan kan worden aan de eisen van het akkoord. Klusbedrijven en afbouwbedrijven zijn het minst positief over het energieakkoord.

Afbeelding 1: Houding tegenover energieakkoord
Afbeelding 2: Houding tegenover energieakkoord per doelgroep
Bron afbeeldingen: USP Marketing Consultancy

Deel dit artikel

permalink

 

 

Links