Ton Willemsen ontvangt Duurzame Lintje 2013

Het Duurzame Lintje 2013 is tijdens de Duurzame Dinsdag uitgereikt aan Ton Willemsen, directeur van Tonzon. Het begeerde lintje werd overhandigd door Minister Plasterk.

In 2008 werd het Duurzame Lintje, een onderscheiding op het gebied van duurzaamheid, in het leven geroepen. Het ontwerp komt van de hand van kunstenares Iris Le Rütte.

De onderscheiding wordt sinds 2008 uitgereikt aan personen die zich op bijzondere manier hebben ingezet op het gebied van duurzaamheid. Hierbij gaat het specifiek om een bijzondere inspanning. In 2009 werd Prinses Irene van Lippe-Biesterveld blij verrast door Minister Cramer met een lintje.

Duurzame Dinsdag
De uitreiking is onderdeel van de Duurzame Dinsdag, die vandaag nog voortduurt. Duurzame Dinsdag vraagt aandacht voor innovatieve duurzame ideeën uit de samenleving, die bijdragen aan verduurzaming van Nederland. Daarnaast geeft het initiatief bij de politiek aan wat nodig is in wet- en regelgeving om duurzaam te kunnen innoveren en opereren. Ten slotte zorgt Duurzame Dinsdag en haar partners ervoor, dat er ondersteuning komt vanuit de politiek en de samenleving om de initiatieven te versnellen in hun verdere ontwikkeling. Zo komt realisatie van ideeën een stap dichterbij.

Film: Terugblik op uitreiking Duurzame Lintje 2009

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Tonzon