Uitbreiding aansturingsmogelijkheden kleppenregister

Een kleppenregister met grote luchtdoorlaat op maat voor kantoren en scholen beschikt voortaan over een actuatorsturing. Door de toevoeging kan het kleppenregister registeren voortaan probleemloos op een Vraaggestuurd Natuurlijk Ventilatiesysteem (VNV) of een gebouwbeheersysteem aangesloten worden.

Ook kan het kleppenregister DucoGrille Close 105 zowel als toevoer- als afvoerrooster dienen. Als toevoerrooster kan het product in een muur of vliesgevel worden ingebouwd, waarbij een muurrooster langs beide kanten voor een esthetische afwerking zorgt. Optioneel kan het Duco Acoustic Panel worden ingezet bij deze constructie. Geluiddempende lamellen worden achter het register geplaatst voor akoestische demping.

Nachtkoeling
De DucoGrille Close 105 kan dankzij de grote doorlaat (tot 805 l/s/m²) ingezet worden om intensief te ventileren of als onderdeel van de nachtkoelingsprincipes van een gebouw. Met behulp van frisse buitenlucht ’s nachts en intensieve ventilatie kan een gebouw worden afgekoeld op een natuurlijke en efficiënte manier. Dankzij de nachtventilatie hoeft de eindgebruiker geen (of in mindere mate) gebruik te maken van energieverslindende oplossingen als een airconditioningsysteem.

Drie aansturingsmanieren
Verder meldt Duco dat de toevoeging van de actuatorsturing ervoor zorgt dat de DucoGrille Close 105 op drie verschillende manieren kan worden aangestuurd: via een handzender, Vraaggestuurd Natuurlijk Ventilatiesysteem en via een GebouwBeheerSysteem (GBS). Hierdoor kan het product effectief worden ingezet in verschillende situaties.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door DUCO Ventilation & Sun Control