Vernieuwd wagenpark bespaart op brandstof

Een wagenpark is voor een belangrijk deel vernieuwd, met nieuwe auto’s waarmee flink op brandstof kan worden bespaard. Ondanks het tegenzittende economische klimaat werd besloten om te investeren in vergroening.

In 2012 is het besluit genomen door de directie van De Zaanderwijk Groep om structureel bij te dragen aan het verlagen van de CO2-uitstoot.  De organisatie meldt dat het beheersbaar en betaalbaar houden van het brandstofverbruik hierbij als belangrijke pijler binnen de kostenstructuur van de onderneming geldt.

Besparingen
De directie en het management zullen gaan rijden in de plug-in hybrid van Mitsubishi. Daarnaast stapt vanaf september 2013 een groot deel van de vaklieden over in de Ford Transit Custom. Onder andere een start-stop systeem moet ervoor zorgen dat er op brandstof wordt bespaard.

Bussen
Inmiddels heeft de Dekker autogroep uit Alkmaar de eerste negen bussen afgeleverd en officieel overgedragen aan de directie. De bedrijfsbussen zijn nieuw en uitgevoerd in de bedrijfskleur wit, met bedrijfslogo’s. De eerste bedrijfswagens vanaf de week van 2 september 2013 worden ingezet in de regio’s Noord-Holland, Friesland en Flevoland.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Links