Facetten passief bouwen belicht door adviesbureaus bij event

Van 24 tot en met 26 september 2013 staan de Brabanthallen te ’s-Hertogenbosch in het teken van passief bouwen. Partijen die meer te weten willen komen over passief bouwen kunnen meedoen aan meer dan vijftig workshops en zich laten adviseren door gerenommeerde adviesbureaus. Het Passiefbouwen Event 2013 vindt gelijktijdig plaats met de vakbeurs Energie 2013 en het Solar Event.

Bezoekers kunnen meer dan vijftig verschillende workshops bijwonen. Hierin worden alle aspecten van passief bouwen uitvoerig belicht. Onder andere de partijen Agentschap NL, Tonzon, Recticel en Sto Isoned zullen workshops verzorgen.

Adviesbureaus
Naast de workshops is er een zogenaamde adviseursstraat om als bezoeker langs te gaan. Invent Advies, Nieman Raadgevende Ingenieurs, Trecodome en Woningborg Advies voorzien geïnteresseerden van advies over passief bouwen.

Gelijktijdig met het Passiefbouwen Event 2013 wordt de vakbeurs Energie 2013 gehouden, in de hallen 1 tot en met 4, en het Solar Event in hal 3. Energie 2013 wordt geopend met een openingsdebat door een team van specialisten op het gebied van energie, met onder andere Maxime Verhagen, voorzitter van Bouwend Nederland.

Congressen
Er zijn diverse congressen te bezoeken; zo is er het congres Windenergie, georganiseerd in samenwerking met Bosch & van Rijn, de Windunie en Raedthuys, waarin nader wordt ingegaan op de grote windopgave waar Nederland voor staat. Bezoekers die meer willen weten over smart grids en smart homes, vinden inspiratie in vier deelsessies van het congres 'Intelligente Grids binnen en buiten de woning'.

Solar Event
Het Solar Event kent een uitgebreid inhoudelijk programma, met debatten, workshops en lezingen. Er vinden strategische rondetafelsessies plaats in het beurstheater over actuele onderwerpen en er zijn praktijkgerichte kennissessies in drie 'domes'. Hierin worden de onderwerpen Building Integrated PV, zonnewarmte en kwaliteit/marktontwikkeling belicht.

Foto: ©VNU Exhibitions Europe

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Stichting PassiefBouwen.nl