Vernieuwde geïntegreerde verlichting bespaart 60 procent energie

Een verbeterde serie geïntegreerde verlichting bespaart 60 procent energie dankzij LED-technologie. Oorspronkelijk werd de productreeks in 2004 uitgebracht, het was de eerste oplossing die volledig in het akoestisch plafond geïntegreerd kon worden. De drie vernieuwde LED-versies houden het originele ontwerp als basis, maar zijn stukken energiezuiniger.

De nieuwe productreeks van Saint-Gobain Ecophon heeft vernieuwde verzonken armaturen, met een levensduur van 50.000 uur. Er zijn vijftig procent minder units nodig om hetzelfde lichtniveau te bereiken als de armaturen van de eerste generatie.

Vernieuwing
Volgens Ecophon zijn de LED-units specifiek interessant voor toepassing in kantoren. Joeri Decae, Business Unit Manager van Ecophon, vertelt over de vernieuwing: “Door de snelle technologische ontwikkelingen sinds de lancering van het eerste Ecophon Lighting programma kunnen we nu sterk verbeterde, energiezuinige producten bieden, zonder afbreuk te doen aan het esthetische ontwerp.”

Natuurlijke lichtstroom
Decae vertelt dat zijn organisatie het diffuse paneel transparanter maakte en de armatuurbehuizing werd aangepast, om een meer natuurlijke lichtstroom te realiseren. Decae: “Onze vernieuwde reeks verlichtingsproducten biedt volledig geïntegreerde oplossingen, ontwikkeld voor toepassing in het Ecophon Focus akoestische plafondsysteem, met kantafwerking Dg, Ds en E.” Volgens Decae moet de afwerking met de Akutex FT coating zorgen voor een naadloze combinatie van akoestiek en verlichting.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Links