Honderdste aanmelding voor Nationale Duurzame Huizenroute

De honderdste aanmelding bij de Nationale Duurzame Huizenroute is een feit. Frans den Berg uit Utrecht is de honderdste woningeigenaar die meedoet aan het initiatief. Op zaterdag 26 oktober 2013 gaan de deuren van ingeschreven woningen open, ten behoeve van kennisdeling.

Het gebouw van Frans den Berg is een volledig geïsoleerde tussenwoning in Utrecht, met zonnepanelen op een rond dak. Van den Berg is enthousiast over zijn deelname en vindt dat een kleine inspanning vaak een groot effect op het energieverbruik heeft. “Tijdens de Nationale Duurzame Huizenroute vind ik het leuk om over mijn ervaringen te vertellen en mensen verder te helpen”, aldus van den Berg.

Ambassadeurs
Greenchoice is nauw betrokken bij de organisatie van de Nationale Duurzame Huizenroute. De organisatie meldt dat de huizenbezitters die nu al de voordelen van energiezuinig wonen ervaren de beste ambassadeurs zijn om duurzaam wonen bij andere huizenbezitters te promoten. Greenchoice noemt het enthousiasme waarmee de kennis op de dag vol concrete praktijkvoorbeelden gedeeld wordt, aanstekelijk: “We denken dat veel bezoekers van de Huizenroute hierdoor net dat laatste zetje krijgen om zelf aan de slag te gaan”, aldus Greenchoice.

Duurzame ervaringen
Het is voor iedereen mogelijk om op de Nationale Duurzame Huizenroute zijn of haar duurzame ervaringen te delen. Huizen met een HR+-ketel, spouwmuurisolatie, zonnepanelen of energieneutrale huizen kunnen aangemeld worden. Naast huizenbezitters is het voor gemeenten mogelijk om aan het initiatief mee te doen. Zo zijn Utrecht, Zaanstad en Amersfoort al aangehaakt. Meer informatie over de route en de deelnemers is te vinden op de officiële website.

Foto: Frans den Berg ontvangt een bos bloemen voor zijn aanmelding bij de Nationale Duurzame Huizenroute

Deel dit artikel

permalink

 

 

Links